Slik blir billettsystemet

I Trondheimsområdet er det åpen billettering. Det betyr at du med gyldig billett kan gå om bord uten å registrere billetten på de grønne bybussene.

Billetten din kjøper du stort sett på samme måte som før, men åpen billettering vil gjøre det enklere å reise, ettersom du ikke lenger trenger å registrere reisekortet på kortleseren eller vise frem billetten til bussjåføren.

På trikken registreres eller vises billetten som tidligere.

Forhåndskjøpt billett fra metrostasjoner

Reiser du fra en metrostasjon må du kjøpe billett før du går om bord, uavhengig av om du reiser derfra med metrobuss eller bydelsbuss. Ved å unngå kjøp om bord blir reiser langs metrotraséene effektive og mer forutsigbare for deg som passasjer. 

Det skal være lett tilgjengelig å kjøpe billett på forhånd. Du vil kunne velge mellom AtB Mobillett, elektronisk reisekort, billettautomat eller utsalgssteder. Se oversikt over billettautomater og utsalgssteder langs metrolinjene.

Kjøp billett

Med mobil

Appen AtB Mobillett -  enkeltbillett og periodebillett. Krever ingen registrering ved ombordstigning.

SMS med kodeord til 2027. SMS gjelder for Trondheim, Klæbu, Melhus og Malvik

Med reisekortet t:kort

Reisekort med periodebillett må registreres på kortleser enten på metrostasjon eller om bord i bydelsbuss ved første reise med ny periode. Deretter kreves ingen registrering ved ombordstigning så lenge perioden er gyldig.

Reisekort med enkeltbillett (verdi med autoreise) krever registrering på kortleser på stasjon før ombordstigning i metrotrasé eller på en kortleser om bord i bydelsbusser utenfor metrotrasé.

Dessverre er ikke alt ferdigstilt ved oppstarten av det nye kollektivsystemet den 3. august. Se informasjon om kortlesere og billettautomater.

Kontant eller bankkort

Enkeltbillett betalt med kontant eller bankkort kan kjøpes på billettautomat eller fra utsalgssteder i metrotrasé.

Enkeltbillett betalt med kontant kan kjøpes om bord på busser utenfor metrotrasé, men da med høyere pris (kontanttillegg).

 

Relatert informasjon