Ofte stilte spørsmål
Lurer du på noe? Vi har samlet ofte stilte spørsmål og svar.
Ta kontakt med AtB kundesenter om du ikke finner svar på spørsmålet ditt under.
Nettbutikk for buss og trikk
-
Hva gjør jeg når personen jeg skal kjøpe for har egen profil?
Dersom en annen person, for eksempel barnet ditt, allerede har knyttet t:kortet sitt til sin egen kundeprofil hos AtB anbefaler vi at den andre personen bruker billettene sine til de er utløpt. Når alle billetter er utløpt kan du slette t:kortet fra den andre personens profil. Deretter kan du legge til den andre personen som en ny person på din egen profil, og legge til den andre personens t:kort der. Du vil da være klar til å kjøpe nye billetter på vegne av den andre personen.
-
Kan personer jeg kjøper for bytte mellom mobil og t:kort?
Nei. For å kunne velge mellom å vise frem billett på t:kort eller mobiltelefon, må personen ha kjøpt billett gjennom sin egen profil.
-
Hvor mange personer kan jeg kjøpe for?
Du kan kjøpe billetter for inntil 10 andre personer fra din egen profil.
-
Hva skjer med kontoen min i den gamle nettbutikken?
Når du registrerer t:kortet ditt i ny nettbutikk, vil kortets kobling til gammel butikk opphøre. Derfor er det viktig at du bruker opp en eventuell aktiv periode før du registrerer kortet i ny nettbutikk.
-
Hva gjør jeg når jeg reiser med t:kort på både båt og buss?
Dersom du reiser med buss eller trikk i tilknytning til din reise med hurtigbåt, skal du fortsette å bruke den gamle nettbutikken en stund til. Fra 7. august vil du ikke kunne lese av t:kortet ditt om bord i bussen. I denne perioden må du vise frem kvittering på kjøp. Vi beklager ulempen dette medfører.
I Trondheimsområdet er det åpen billettering, og du behøver ikke å vise frem kvittering.
Husk også at du kan kjøpe følgende båtbilletter i appen AtB Mobillett:
- Enkeltbillett for alle hurtigbåt og fergesamband.
- Periodebillett på enkelte strekninger på hurtgibåt 800/805 Trondheim - Brekstad - Kristiansund, 810 Trondheim - Vanvikan, 830 Sandviksberget - Sætervika - Sandviksberget, 835 Sandviksberget - Skjærvøy - Sandviksberget og ferge 950 Levanger - Hokstad.
-
Jeg bruker t:kort autoreise verdi, hva skal jeg gjøre?
Autoreise verdi er erstattet med klippekort - 10 enkeltbilletter som kjøpes på en gang.
Når du leser av t:kort på kortleseren om bord vil sjåføren se at du har klippekort og starte en enkeltbillett. Hold kortet inntil frem til sjåføren bekrefter at du har billett. Følg med på hvor mange enkeltbilletter du har igjen ved å logge inn i nettbutikken eller spørre sjåføren.
Når du leser av på kortleser på metrostasjon venter du på lydsignal og bilde som viser at billett er OK og hvor mange enkeltbilletter du har igjen.
Nettbutikk for båt
-
Hvordan bruker jeg nettbutikken?
Du må ha et t:kort for å bruke nettbutikken.
Opprette brukerkonto
- Registrer ny bruker.
- Du velger brukernavn og passord når brukerkonto opprettes.
- Bruksbetingelser ved kjøp over internett må godkjennes for å kunne ta løsningen i bruk.
Kom i gang
- Logg inn med ditt unike brukernavn og passord.
- Legg inn ett eller flere t:kort i brukeren din.
- Gi hvert t:kort et unikt navn slik at du enkelt vet hvilket du skal fylle på.
Fylle på t:kort
- Velg hvilket t:kort produktet skal legges inn i.
- Kjøp periodebillett eller fyll på verdi.
- Kjøpte produkter eller påfylling legges inn i ditt t:kort når t:kortet leses av på kortleseren om bord.
- NB! Ved gjennomført betaling skal man komme tilbake til siden som viser "Ditt kjøp er fullført". Dersom dette ikke skjer vil kjøpet mest sannsynlig ikke være registrert i nettbutikken. Betalingstransaksjonen vil kunne fremstå som gjennomført hos din bank, men beløpet er kun reservert og vil ikke bli belastet. Dette vil bli frigitt etter noen dager i henhold til bankens rutiner.
-
Hvordan ser jeg saldo eller gjenværende dager?
Dersom du har fylt på saldo eller kjøpt periodebillett i nettbutikken må du lese av t:kortet på en kortleser for at saldoen skal oppdateres i din oversikt i nettbutikken.
-
Hva gjør jeg når jeg reiser med t:kort på både båt og buss?
Dersom du reiser med buss eller trikk i tilknytning til din reise med hurtigbåt, skal du fortsette å bruke den gamle nettbutikken en stund til. Fra 7. august vil du ikke kunne lese av t:kortet ditt om bord i bussen. I denne perioden må du vise frem kvittering på kjøp. Vi beklager ulempen dette medfører.
I Trondheimsområdet er det åpen billettering, og du behøver ikke å vise frem kvittering.
Husk også at du kan kjøpe følgende båtbilletter i appen AtB Mobillett:
- Enkeltbillett for alle hurtigbåt og fergesamband.
- Periodebillett på enkelte strekninger på hurtgibåt 800/805 Trondheim - Brekstad - Kristiansund, 810 Trondheim - Vanvikan, 830 Sandviksberget - Sætervika - Sandviksberget, 835 Sandviksberget - Skjærvøy - Sandviksberget og ferge 950 Levanger - Hokstad.
-
Jeg har problemer med nettbutikken. Hva gjør jeg?
Har du tekniske problemer med nettbutikken hjelper det å tilbakestille nettleseren du bruker.
De fleste nettlesere kan enkelt tilbakestilles. Funksjonen skrur alle innstillinger tilbake slik nettleseren var da den ble innstallert første gang.
Fremgangsmåte for Internet Explorer
Klikk på Verktøy og deretter Alternativer for internett. Klikk på fanen Avansert. Du får nå opp en ny meny, og du skal her klikke på knappen nede i høyre hjørne som heter Tilbakestill. Bekreft ved å trykke Tilbakestill i dialogboksen som kommer frem. Din nettleser er nå satt til standard innstilling. Du må starte nettleseren på nytt.Fremgangsmåte for Firefox
Klikk på Hjelp i verktøylinjen, deretter på Feilsøking. Klikk på knappen Tilbakestill Firefox… i høyre hjørne. Klikk Tilbakestill Firefox i dialogboksen som åpnes for å bekrefte. Din nettleser er nå satt til standard innstilling. Du må starte nettleseren på nytt.Fremgangsmåte for Google Chome
Klikk på Tilpass og kontrollér Google Chrome (tre prikker loddrett til høyre for adresselinjen) og klikk så på Innstillinger. Søk etter Tilbakestill. Klikk på knappen som heter Tilbakestill nettleserinnstillingene. Klikk på Tilbakestill i dialogboksen som åpnes for å bekrefte. Din nettleser er nå satt til standard innstilling. Du må starte nettleseren på nytt.Fremgangsmåte for Safari
Klikk på tannhjulet til høyre for adresselinjen og deretter Nullstill Safari. Hak av for alle valgene, og klikk Nullstill. Nettleseren starter på nytt og den er nå satt til standard innstilling. -
Kan jeg ha flere t:kort registrert i nettbutikken min?
Ja, det kan du. Trykk på "legg til t:kort", skriv inn t:kort-nummeret som står bak på t:kortet du skal registrere. Gi t:kortet ditt et navn slik at du enkelt vet hvilket kort du fyller på. Husk å se over t:kort-nummeret når du registrerer det.
-
Kan jeg se saldo og hvor mange dager jeg har igjen i nettbutikken?
Det kan du. Når du logger inn ser du en oversikt over dine t:kort, og hva som er igjen på de. Du ser både aktive billetter, og billetter som ligger på vent i t:kortet.
Vi gjør oppmerksom på at saldo i nettbutikken og faktisk saldo i t:kortet kan være forskjellig. Dette skyldes at det kan ta noen dager før historikk om billettkjøp og påfylling fra billettmaskinene er oppdatert i nettbutikken.
Saldo og gjenværende dager vil også komme opp på skjerm på kortleser når du benytter kortet.
-
Jeg har kjøpt periodebillett i nettbutikken, kan jeg bruke kvitteringen for å reise?
Kvittering fra nettbutikken på at du har kjøpt en periodebillett eller et annet billettprodukt kan ikke benyttes som en billett ved påstigning eller billettkontroll.
I en periode vil du derimot måtte ha med deg kvittering når du reiser, om du har overgang til eller fra buss.
-
Hvorfor får jeg ikke logget inn når jeg har fått nytt passord?
Brukernavnet i nettbutikken er ikke e-postadresse, men et brukernavn du har laget selv. Husker du ikke brukernavnet kan du be om å få det på e-post på samme sted som du logger inn.
-
Hvorfor står det at jeg ikke kan kjøpe produkt til reisekortet?
Kort som er sperret kan ikke fylles på i nettbutikken. Sjekk at t:kort-nummeret på det kortet du bruker er det samme som det du har lagt inn i nettbutikken.
- Hvis det ikke er samme t:kort-nummer må du legge inn det nye kortet ditt for å fylle på riktig kort.
- Hvis det er samme t:kort-nummer kan du ta kontakt med AtB kundesenter som hjelper deg med å finne en løsning.
-
Hva gjør jeg når kortet ikke virker etter påfylling i nettbutikken?
Logg inn i nettbutikken og se hvilke billetter som er aktive eller ligger på vent på ditt t:kort.
Sjekk at t:kort-nummeret som står på t:kortet stemmer overens med det du har lagt inn i nettbutikken.
Merk også at hvis du har kjøpt en periode mens du allerede har en aktiv periode vil du kun se den aktive perioden på kortleser.
-
Hvor lang tid tar det fra jeg fylte på t:kortet til jeg kan bruke det?
Kjøp fra nettbutikken distribueres til kortleserne om bord flere ganger per dag. Det er kortleseren som legger kjøpet ditt inn i t:kortet. For å være sikker på at kortleseren har mottatt oppdateringen anbefaler vi at du fyller på senest dagen før du skal bruke t:kortet. Du velger selv hvilken dato periodebilletten skal starte når du kjøper den i nettbutikken.
Reisekortet t:kort
-
Hvordan kan jeg sperre t:kortet mitt?
t:kort på buss eller trikk
Har du tatt i bruk den nye nettbutikken som kom 3. august 2021? Da kan du selv flytte billetten fra t:kortet du har mistet til et nytt t:kort ved å logge inn i nettbutikken. Slett det t:kortet du har mistet fra brukeren din, og legg til et nytt t:kort. Du har nå knyttet billetten din til det nye t:kortet og er nå klar til å reise. Du trenger ikke å sperre kortet du har mistet.
t:kort på båt
Ta kontakt med AtB kundesenter for å sperre et mistet t:kort.
Om du har registrert t:kort i vår kundedatabase kan vi sperre kortet når du oppgir navnet ditt.
Var t:kortet uregistrert må du ha t:kort-nummeret for at vi skal kunne hjelpe deg. Det finner du oppe i høyre hjørne. Vi anbefaler at du tar vare på ditt t:kort-nummer, for eksempel ved å ta et tydelig bilde av ditt t:kort.
Å lage en kopi av et t:kort koster 100 kroner.
-
Kan jeg betale både for meg selv og reisefølget med t:kortet?
Nei. Når du først har lest av kortet ditt og billetten er trukket, vil det ikke være mulig å kjøpe ny billett før den første er utløpt.
-
Jeg bestilte en periode i fjor på mitt t:kort, men ikke brukt den. Hvorfor er t:kortet tomt nå?
Hvis man har en ustartet periode liggende i t:kortet blir denne slettet 1 år etter bestilling.
-
Mitt t:kort med enkeltbilletter (autoreise) fungerer ikke om bord i båten, hva gjør jeg?
Dersom t:kortet har sluttet å virke kan det være at autoreisen er utløpt. Dette skjer etter fem år. En autoreise beskriver strekningen og passasjerkategorien som skal gjelde for ditt reisekort. Be billettør på båten om å legge inn autoreise i t:kortet ditt.
Ta gjerne kontakt med vårt kundesenter dersom du er usikker på om autoreisen er utløpt.
-
Hvor lenge varer pengene på et t:kort?
Verdien du har på t:kortet går ikke ut på dato, men vil stå på t:kortet til beløpet brukes opp eller kortet avsluttes.
Fra 7. august 2021 kan du ikke lenger bruke t:kort med verdi på buss og trikk. Vi oppgraderer til nytt billettsystem. Les mer om hva det betyr for deg.
-
Hvor mye er det igjen på t:kortet mitt?
Det kan du sjekke selv ved å logge inn i nettbutikken, eller spørre mannskapet om bord på båten når du bruker t:kortet.
Om du ringer AtB kundesenter på telefon 02820 kan de også sjekke for deg.
-
Jeg har fylt på reisepenger verdi på t:kortet mitt. Hvorfor virker det ikke om bord i båten?
For at en billett skal trekkes fra t:kortet automatisk når du bruker du på kortleseren må du legge inn en autoreise. Denne forteller kortleseren hvilken reisestrekning og passasjerkategori som skal trekkes fra verdien på t:kortet. Be om autoreise til mannskap om bord på båt.
-
Jeg har en periodebillett, men skal reise bort. Kan jeg pause billetten min?
Nei. En periodebillett kan ikke settes på pause.
-
Kan jeg bestille flere periodebilletter for båt samtidig?
Det kan du. Du kan ha inntil åtte billetter på ditt t:kort, og disse kan godt være åtte periodebilletter. Periodebillettene må brukes innen ett år.
Har du kjøpt flere periodebilletter i nettbutikken vil de starte opp på den eller de datoene du valgte da du kjøpte de.
Har du kjøpt flere periodebilletter på AtB kundesenter vil de nye periodene starte første gang du leser av t:kortet om bord etter at den gamle perioden er brukt opp. De legger seg i kø i t:kortet.
Pris og sone
-
Kan jeg betale frakt og sende gods med båt?
Torghatten Midt avgjør om det er mulig. Maks størrelse og takster for godset finner du på Torghatten Midt sine sider.
-
Hvordan betaler jeg på ferge?
Rute 820/825, 850, 855, 860, 960, 963 og 966 er gratis og du trenger ikke kjøpe billett.
På rute 870, 880, 965 og 985 betaler du med AutoPASS for ferge eller bankkort. Du får kun rabatt med AutoPASS-fergeavtale.
-
Jeg har periodebillett i en sone og skal reise til en annen sone. Hva er best for meg?
Har du for eksempel periodebillett i sone A og skal reise en tur til Oppdal i sone C3 kjøper du enkeltbillett for sonene etter sone A. Du må da kjøpe enkeltbillett for sone B2 og C3.
Husk å vise enkeltbilletten til sjåføren når du passerer sonegrensen.
-
Hvor ofte må jeg reise per uke for at periodebillett skal lønne seg?
Hvis du reiser mer enn fem turer innenfor én sone i uken lønner det seg med periodebillett fremfor enkeltbilletter. Hvis du reiser mer enn fire turer innenfor to soner i uken lønner det seg med periodebillett fremfor enkeltbilletter. Hvis du reiser mer enn to turer i uken innenfor tre soner lønner det seg med periodebillett fremfor enkeltbilletter. Hvis du reiser mer enn fire turer innenfor 5-13 soner i uken lønner det seg med periodebillett fremfor enkeltbilletter.
Voksen, innenfor 1 sone
Enkeltbillett 40 kroner x 6 turer x 4 uker = 940 kroner. Periodebillett koster 835 kroner.Voksen, innenfor 3 soner
Enkeltbillett 120 kroner x 3 turer x 4 uker = 1440 kroner. Periodebillett koster 1400 kroner. -
Hvorfor har soneinndelingen blitt akkurat slik?
Vi har analysert masse data fra vårt system for å tilrettelegge enklest mulig for våre reisende. Det er blitt sett nøye på reisemønsteret til arbeidsreisende med kort reisevei slik at færre reisende slipper å krysse sonegrenser til og fra jobb. Dermed blir billettene billigere og sonene enklere å forstå.
-
Kan jeg bruke billetten min i andre soner så lenge hver enkelt reise kun foregår i én sone?
Nei. Billetten i ditt t:kort eller i AtB Mobillett kjøpes for bruk i valgte soner.
Du må vise AtB Mobillett til sjåfør som ser hvilken sone billetten er gyldig i.
t:kortet vil ikke virke på kortleseren om bord hvis du går om bord i en sone du ikke har billett i.
-
Gjelder tilbudet med Familiehelg i alle billettkategorier?
Tilbudet med Familiehelg (reis gratis lørdag og søndag og helligdager. Ex 17. mai, med inntil fire barn på reise med buss eller trikk i én sone) gjelder i kategoriene voksen, honnør og student.
-
Hvor kan jeg bruke Ungdomsbilletten?
Er du mellom 16 og 19 år kan du kjøpe Ungdomsbillett. Den er gyldig i 30 dager og du kan reise så mye du vil i hele Trøndelag med buss, trikk og hurtigbåt. Les mer om Ungdomsbillett.
Appen AtB
-
Hvordan sletter jeg en favoritt?
Favoritter kan du slette og administrere under fanen "Min profil" i appen.
-
Hvordan ser jeg om det er sanntid eller ikke?
I appen AtB vil avganger i sanntid ha en grønn prikk foran seg. Tidspunkt uten grønn prikk er rutetid.
For å se rutetiden på en avgang som viser sanntid kan du trykke på den og se planlagt rutetid streket over.
På skjerm ved holdeplasser er alle avganger i sanntid med mindre det står "ca." foran tidspunktet, som betyr rutetid.
-
Når kommer widgets?
Vi vet det er mange som savner Widgets (vi også) og vi jobber med saken. Akkurat nå prioriteres billettering for å få på plass flere billetter, og etter det kommer vi til å se på Widgets.
-
Kan jeg flytte det jeg har i AtB Mobillett til denne appen?
Fordi vi lager et nytt billettsystem er det ingen kobling til det gamle. Bruk opp det du har på AtB Mobillett før du begynner å kjøpe billetter i den nye appen.
Om du har igjen en saldo på din AtB Mobillett konto kan du søke om refusjon.
AtB Mobillett
-
Hvorfor er det to apper?
Appen AtB skal på sikt erstatte appen AtB Mobillett. Når alle billettene kan kjøpes i appen AtB vil AtB Mobillett avvikles.
LES MER: Vi oppgraderer
Nå kan du kjøpe periodebilletter i appen AtB. Les mer: Alt i én app!
-
Hvorfor er jeg belastet flere ganger for kjøp i AtB Mobillett på min bankkonto?
Avhengig av bankutsteder og kjøpstidspunkt kan reell kjøpsdato og bokføringsdato på bankutskrift være forskjellig. Ved mistanke om at du har blitt belastet for mye penger kan du sammenligne antall kjøp fra bankutskrift ved å logge deg inn på din AtB Mobillett konto.
Dersom du finner et avvik kan du ta kontakt med vårt kundesenter for å få refundert dette.
-
Jeg har byttet telefonnummer. Kan jeg flytte periodebilletten min over til det nye nummeret?
Hvis du hadde en aktiv periodebillett registrert på et gammelt telefonnummer, er det ikke mulig å flytte den over til ditt nye telefonnummer. Da må du kjøpe en ny periodebillett for ditt nye nummer, og ta kontakt med AtB kundesenter for å få refundert den gamle periodebilletten.
-
Kan jeg bruke AtB Mobillett på toget?
Ja det kan du. Du må ha en periodebillett eller enkeltbillett som er gyldig kun i sone A.
-
Det står at periodebilletten min er flyttet. Hva gjør jeg?
Ta kontakt med AtB kundesenter for å få hjelp til å flytte periodebilletten din tilbake. For rask hjelp anbefaler vi at du ringer.
Det kan skje om det er flere som logger inn på samme Mobillett konto. Om dere ønsker å bruke én konto for å betale billetter anbefaler vi at brukere legges til som tilknyttet bruker.
-
Kan jeg ha min egen AtB Mobillett konto i tillegg til å være tilknyttet en annen?
Nei. Så lenge du er tilknyttet en annen konto vil billetten alltid belastes den.
Hvis du er tilknyttet en AtB Mobillett konto, men heller ønsker å ha din egen må du be hovedbrukeren fjerne deg som underbruker og opprette din egen.
-
Hva skjer hvis det ikke er penger på Mobillett kontoen jeg er knyttet til?
Billetten vil automatisk belastes telefonregningen din.
-
Får jeg fradrag hos andre selskap med AtB Mobillett?
AtB Mobillett er kun gyldig på buss, trikk og bestillingstransport som er en del av det offentlige kollektivtilbudet i Trøndelag fylke, og på båtrutene 800/805 og 810, i tillegg til tog i sone A.
AtB Mobillett gir ikke overgangsfradrag ved overgang til kommersielle ruter som VærnesEkspressen eller andre ekspressruter.
Billettkontroll
-
Jeg kjøpte billett med appen AtB eller AtB Mobillett etter jeg gikk på bussen, og så fikk jeg gebyr. Hvorfor?
Skal du reise med billett i appen AtB eller Mobillett, må du kjøpe og ha en gyldig billett før du går om bord. Billetten din er gyldig når den ser sånn ut:
AtB Mobillett
Appen AtB
-
Jeg har rett på skoleskyss, men hadde glemt å aktivere billetten. Hvorfor får jeg gebyr?
Når billetten ikke er aktivert har du ikke gyldig billett og vil motta gebyr selv om du har rett på skoleskyss. Les mer om skoleskyss.
-
Jeg glemte å ta med meg t:kortet med billetten på. Kan jeg vise billett i etterkant?
Nei. Du må ha gyldig billett og mulighet til å vise den frem når du reiser.
-
Jeg har glemt å ta med meg beviset som viser at jeg har rett på rabatt. Får jeg gebyr?
Hvis du reiser med rabattert billett og du ikke kan vise at du har rett på rabatt i billettkontroll vil du få gebyr.
Dette kan reduseres til kr. 150,- om du viser gyldig rabattbevis, ID og gebyr innen sju (7) dager hos AtB kundesenter.
-
Studentbevis-appen funker ikke. Vil jeg bli ilagt tilleggsgebyr når det ikke er min feil at den ikke funker?
Det er opp til den enkelte å velge hvorvidt man ønsker å benytte seg av Studentbevis-appen eller semesterbeviset i papirform. Ved bruk av digitalt studentbevis aksepterer reisende risikoen dette medfører med tanke på for eksempel tekniske problemer.
Under vilkårene for bruk av studentbevis fremgår det at appen må være tilkoblet internett for å kunne laste ned informasjonen. Informasjonen blir lagret lokalt på telefonen og du trenger ikke å være online for å bruke appen.
Skulle telefonen gå tom for strøm eller av andre årsaker ikke fungere, må du bevise studentstatus med semesterkvittering og gyldig legitimasjon.
-
AtB Mobillett eller appen AtB fungerer ikke. Kan jeg likevel reise?
Dersom AtB Mobillett eller AtB-appen ikke fungerer på grunn av feil i AtBs systemer, vil sjåføren og billettkontrollørene bli varslet om det. Hvis kontrolløren er kjent med at billettsystemet- eller utstyret er ute av drift, vil du ikke få gebyr.
Dersom feilen ikke ligger i AtBs systemer, men for eksempel i din egen mobil, må du kjøpe billett på annen måte, som f.eks. ved å sende SMS til 2027, kjøpe billett på en billettautomat, eller ved å bruke bankkort eller kontanter om bord.
Om appen AtB og AtB Mobillett er nede, og du ikke har noen mulighet til å skaffe deg billett på en annen måte, vil du ikke får gebyr.
Er du usikker på hvorfor appene ikke fungerer eller har andre spørsmål om betaling kan du kontakte vårt kundesenter.
-
Billetten min utløper før jeg er fremme. Hva gjør jeg?
Billetten må være gyldig når du går om bord. Du kan fortsatt reise uten å kjøpe ny billett selv om billetten utløper underveis på turen.
-
Når må jeg kjøpe billett med AtB Mobillett, i appen AtB eller med SMS for at den skal være gyldig?
Du må ha kjøpt og mottatt billetten din før du går om bord. På billetten står klokkeslettet du kjøpte den.
9t2
-
Kan jeg bestille reise før klokka ni eller etter klokka to?
Tilbudet 9t2 er tilgjengelig mellom 9 og 14. Dersom avgangen ikke kan bestilles når du har logget inn er den ikke en del av tilbudet. Husk at dere kan løse ordinære billetter og reise på den måten dersom dere må reise før klokka 9 eller etter 14.
-
Hvorfor gjelder 9t2 kun i Trondheim kommune?
Trondheim kommune (tidligere Trondheim og Klæbu kommuner) har inngått avtale med AtB AS om reise for barnehager og skoler i kommunene. Det er de forskjellige kommunene som må avgjøre om de ønsker en slik avtale.
-
Hvordan får vi brukernavn og passord?
Tildeling av brukernavn og passord gjøres på bakgrunn kommunens oversikt over skoler og barnehager. Dersom dere ikke har bruker, kontakt oss på e-post 9t2@atb.no.
-
Hvorfor kan jeg ikke bestille for ønsket antall reisende?
Det er ledig plass på de forskjellige rutene avgjør hvor mange dere kan bestille for. Det kan være at noen allerede har bestilt reise på avgangen. Hvis dere ønsker å reise flere enn det er ledig plass til må dere dele dere i to og bestille på to forskjellige tidspunkt.
-
Hvorfor virker ikke brukernavn og passord?
Det kan være flere grunner til dette.
Sjekk at:
- du har skrevet både brukernavn og passord riktig og at du skiller på små og store bokstaver.
- du bruker riktig brukernavn og passord. Brukernavnet er e-postadresse, og det er mulig å få nytt passord ved å trykke «Glemt passord» ved innloggingen.
Om du fortsatt opplever problemer, kontakt oss på e-post 9t2@atb.no.
-
Hvorfor får jeg ikke til å bestille den avgangen jeg ønsker?
Det kan være flere grunner til dette:
- Det er begrenset antall plasser på alle avganger, så det kan hende noen allerede har bestilt avgangen.
- Du må bestille hele avgangen fra startholdeplass selv om dere bare skal reise deler av strekningen. Avganger som starter før kl. 09.00 eller etter 14.00 fra startholdeplass kan ikke bestilles.
- Ved ruteendring kan du dessverre ikke bestille reiser på de nye rutene før samme dato som de trer i kraft.
t:kort bedrift
-
Jeg har mistet et t:kort, hvordan bestiller jeg nytt?
Kontakt t:kort bedrift på kontaktskjema så raskt som mulig. Oppgi organisasjonsnummer og legg ved t:kortnummeret slik at vi kan sperre t:kortet som er tapt. Nytt t:kort produseres og knyttes til bedriftens reisekonto før det sendes ut. Pris for å gjenskape et tapt eller skadet t:kort er kr 100.
-
Reisekontoen er sperret, hvordan kan jeg bruke t:kort?
Det kan ta litt tid fra bedriften mottar faktura til den er betalt. Reiser du uvanlig mye i en periode kan du oppleve at reisekontoen sperres på grunn av negativ saldo. Reisekontoen åpnes dagen etter at påfyllingen har kommet inn og saldo igjen er positiv.
Dersom du ikke kan vente til faktura er mottatt og betalt kan bedriften sende inn en rekvisisjon. Ved bruk av rekvisisjon beregnes normalt et par virkedager før reisekontoen har positiv saldo. t:kort bedrift tilbyr ikke kredittavtaler.
-
Kan jeg knytte et eksisterende t:kort til bedriftens reisekonto?
Det er dessverre ikke mulig. Om bedriften trenger flere t:kort kan det bestilles på kontaktskjema.
-
Hvordan får jeg oversikt over utførte reiser?
Reisehistorikk kan bestilles på kontaktskjema. Oppgi organisasjonsnummer, t:kort-nummer for aktuelt kort, og hvilken tidsperiode du ønsker historikk for.
-
Hvorfor står ikke mva på fakturaen?
Påfyllingsfakturaen sendes automatisk fra systemet med en gang saldo på reisekontoen går under det oppgitte beløpet som ble satt som fakturagrense da reisekontoen ble opprettet. Påfyllingen er en overføring av reisepenger til en reisekonto, og ikke et produktkjøp.
Mva beregnes ikke før kjøp av et produkt, i dette tilfelle en billett.
-
Hva er forskjellen på normalbalanse og fakturagrense?
Normalbalansen er den øvre grensen kontoen står på. Når saldo går under fakturagrense vil en påfyllingsfaktura genereres automatisk. Beløpet på fakturaen er differansen mellom normalbalanse og saldo.
Skoleskyss
-
Må eleven aktivere reisebeviset i PocketID før reisen?
Ja. Man skal alltid aktivere reisebeviset før man går om bord for å ha gyldig billett. Man trenger ikke å aktiveres på nytt ved overgang mellom transportmidler.
-
Hva gjør eleven hvis det er problemer med digitalt reisebevis i PocketID?
Ta kontakt med skolen dersom det oppleves problemer.
-
Når kan eleven få PocketID?
PocketID er tilgjengelig for de fleste videregående skoler i Trøndelag. Kontakt din skole for spørsmål.
-
Eleven har ikke rett på gratis skoleskyss. Hva gjør jeg?
Eleven kan reise med skolerutene eller ordinære rutebusser ved å løse vanlig billett.
-
Jeg har mottatt oppgjørsoppstilling for refusjon. Hvorfor får jeg ikke åpnet vedlegget?
Vedlegget er passordbeskyttet. For å åpne vedlegget skriver du inn passord. Passordet er fødselsnummeret ditt på 11 siffer.
-
Hva gjør jeg om eleven opplever en uønsket hendelse/avvik i skoleskyssen?
Ta kontakt med din skole. Oppgi dato og klokkeslett for hendelsen, hvilken linje og selskap du reiste med, og informasjon om hendelsen.
Skolen tar kontakt med AtB slik at avvik registreres.
-
Kan eleven låne bort skolekortet sitt?
Nei.
Skolekortet er personlig og skal ikke lånes ut. Ved billettkontroll vil den som låner kunne bli ilagt gebyr for misbruk av t:kort.
-
Mottar eleven nytt skolekort hvert år, eller kan det gamle brukes?
Elever skal benytte samme t:kort skole, både i grunnskole og på videregående skole, såfremt retten til skoleskyss er innvilget.
-
Hvordan avbestiller man drosjen til skole eller holdeplass?
Du må avbestille senest 30 minutter før oppsatt hentetid direkte til transportør for drosjen.
TrønderTaxi
Telefon: 07373 (tastevalg 3 for skoleavdeling)
Epost: skolekjoring@trondertaxi.noNorgestaxi
Telefon: 909 07 080
Epost: skole@norgestaxi.noTaxiMidtNorge
Telefon: 07415
Epost: post@taximidtnorge.no -
Klassen skal på tur. Hva gjør jeg?
Kommuner og skoler skal selv bestille og administrere transport utenom ordinær skoleskyss. Det er valgfritt hvilken operatør som brukes, så lenge det ikke er egne avtaler i den enkelte kommune. Dette gjelder for eksempel skyss til og fra svømming, skidager og leirskole.
Det er mulig å benytte seg av rutegående buss dersom dette passer inn i strekning og timeplan. Husk å informere operatøren for strekningen hvis en større gruppe skal reise på ordinær linje.
Se billetter og priser for hvordan du kjøper billett. Klassen kan også oppfylle krav til rabatt som gruppereise.
-
Eleven har mottatt gebyr, men har innvilget fri skoleskyss. Hvordan går man frem?
Skriftlig klage må sendes til AtB via kontaktskjema innen 21 dager.
-
Hva gjør eleven med sitt t:kort skole ved flytting?
Dersom eleven fortsatt har rett til fri skoleskyss etter flytting, beholder man sitt nåværende t:kort skole. Dersom eleven ikke lenger har rett på fri skoleskyss skal t:kort skole leveres inn til skolen eleven flytter fra.
-
Hva gjør eleven hvis t:kort skole ikke virker?
Ta kontakt med din skole hvis t:kort skole ikke fungerer på billettmaskin om bord i bussen. Merk deg om det ikke er noen reaksjon eller om du får feilmelding.
-
Eleven har mistet sitt t:kort skole. Hva gjør jeg?
Meld fra til skolen. Skolen bestiller nytt t:kort skole og i mellomtiden får eleven låne et reservekort.
Et nytt t:kort skole kan medføre gebyr.
-
Eleven har glemt t:kort skole. Hva gjør jeg?
Elever i grunnskolen
Elever i grunnskolen får være med bussen til skolen uten å betale. Før hjemreisen må eleven kontakte skolen for å få låne et reservekort til hjemturen.
Elever i videregående skole
Elever i videregående skole må selv kjøpe billett til og fra skolen. Om kortet er ødelagt eller mistet må du kontakte skolen.