Fordeler i HjemJobbHjem

HJH_logo_sorthvitt_uskygge

Oppdag nye reisemuligheter gjennom aktiviteter tilpasset din bedrift.

For bedriftene som deltar i HjemJobbHjem settes det opp en aktivitetsplan som gjør at alle ansatte får tilbud om å delta i de ulike aktivitetene gjennom året. 

Ønsker du å vite mer om HjemJobbHjem i Trondheim, og hva som skal til for å bli en HjemJobbHjem-bedrift? Benytt søknadsskjema eller kontakt hjemjobbhjem@trondheim.kommune.no for mer informasjon.  

Aktiviteter

 • Dersom du er nysgjerrig på å prøve hvordan det er å elsykle til og fra jobb, får du muligheten til det gjennom HjemJobbHjem. Med elsykkel er motbakkene like lette som flate strekker.

  Arbeidsplassen din får disponere elsykler fra Miljøpakken fritt i et antall uker slik at flest mulig får prøve å sykle til og fra jobb noen dager. Kanskje vil en elsykkel eller to på arbeidsplassen være en fin måte å komme seg rundt i møter på? Vi oppfordrer dere til å prøve!

   

 • Har sykkelen din punktert eller bremsene blitt slappe? Får du aldri tatt turen til sportsbutikken for å fikse det? Børst støvet av sykkelen, og ta den med til jobben for en sjekk og oppjustering. Vi fikser mens du er på jobb! Sykkelservice gjennomføres på våren etter avtale med bedriften.
   

 • Visste du at de som reiser kollektivt går 30% flere skritt om dagen enn de som kjører bil? Lurer du på hvilke helsegevinster du oppnår med en aktiv jobbreise? Som en del av en aktivitetskampanje i din bedrift stiller vi med motiverende helseforedrag, holdt av erfarne fagfolk som kommer til dine lokaler. Vi vet at reisevaneendring går lettere i fellesskap.

  Videre vil det bli mulighet for konkurranser man kan gjennomføre på arbeidsplassen akkurat når og hvordan dere vil! Print ut og heng opp. Avdeling mot avdeling mellom sommerferie og juleferie, eller kollega mot kollega gjennom hele året. Her gjelder det om å reise flest dager til fots, på sykkel eller kollektivt.
   

 • Har du prøvd å sykle med piggdekk? Det høres kanskje dristig ut å sykle på glatten, men med piggdekk er sykkelen spikra til underlaget. Vi legger til rette for at så mange som mulig får teste vintersykling og et utvalg av ansatte får piggdekk gratis montert på sykkelen.

 • HjemJobbHjem jobber også for å etablere et nettverksmøtet for deg som er ekstra opptatt av at det skal tilrettelegges for sykling på din arbeidsplass. Kom, spis frokost, møt likesinnede og la deg inspirere av hva andre arbeidsplasser gjør for å legge til rette for sykling. Kanskje får du noen gode idéer du kan innføre ved din arbeidsplass?
   

 • Hvor mange er det egentlig som reiser kollektivt til jobb ved din arbeidsplass, og hvor mange kunne tenke seg å prøve? Opplever de ansatte at de har gode nok sykkelfasiliteter på jobb til å kunne sette bilen igjen hjemme? 

  Alle ansatte ved en HjemJobbHjem-bedrift svarer på en årlig reisevaneundersøkelse. Undersøkelsen sendes ut ved oppstart og resultatene brukes til å tilrettelegge en aktivitetsplan for bedriften. Et år senere sendes undersøkelsen ut på nytt slik at vi kan følge bedriftens utvikling.